По-малко кавги с гаджето

0
294

Двойка

Реклама

Караниците са неизбежни в една връзка. Закъснял си след работа, защото си пил бира с приятели и не си се обадил, а пък същата вечер тя е приготвяла вечеря-изненада за двама ви; тя е обещала на свои приятели да излезете с тях, а същата вечер ти си смятал да се проснеш пред телевизора и да гледаш мач; и всякакви други такива недоразумения. Тези неща често са причини за спорове и караници, което е нормално – донякъде, – но в големи количества води до изтощаване на отношенията.

Затова можеш да се опиташ да намалиш кавгите по няколко начина:

Карайте се почтено

Това може да ти се струва невъзможно, но всъщност има разлика от кавга до кавга. Нека да си признаем, напълно избягване на караниците не е възможно. Затова пък можете да го направите почтено и конструктивно.

Това значи преди всичко да не измествате темата. Ако се карате за това как да прекарате уикенда и тя твърди, че е трябвало да я предупредиш, че ще излизаш с приятели, това не е повод да се връщате към онзи друг уикенд преди три месеца, за който пак се карахте. Ако измествате темата, спорът се превръща в спор по принцип, а не за конкретен случай. А така няма как да се реши проблемът.

Друг начин да се карате почтено е да не се обиждате. Ако я нараниш с думите си и я разплачеш, няма да постигнеш кой знае какво.

Виж още: Спорове и кавги с гаджето

Ревност, опасни теми за спорове и извинения…

снимка: Ivars Krutainis, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here