Плюсове и минуси на връзката с по-възрастна жена

0
542

Аштън Кътчър и Деми Мур
Аштън Кътчър и Деми Мур, снимка: SpreePiX – Berlin, Flickr

Реклама

Дали е добра идея да започнеш връзка с жена, която е 5-10 години по-възрастна от теб? Разбира се, еднозначен отговор няма. Но има определени плюсове и минуси на една такава връзка, което значи, че имаш някои ориентири.

Плюсовете

Тя е опитна

И не става дума само за секса. Като цяло тя знае какво иска, зряла е и е стъпила здраво на земята. И най-вероятно ще ти каже какво иска, вместо да те оставя да се досещаш, както правят по-младите жени.

Тя е независима

Отдавна е свикнала да разчита на себе си, най-вероятно е изградила кариера и е независима както емоционално, така и финансово. Освен това, ако се е развила професионално, можеш да си сигурен, че не е от типа жени, които търсят мъж, който да ги издържа, докато те ходят на спа.

Тя е зряла

Забавлението за нея не се състои единствено и само в партита и коктейли с чадърчета. С нея можеш да разговаряш на повече теми, отколкото с по-млада жена.

Минусите

Биологичният й часовник

Ако ти си на 20 и няколко, а тя е с десетина години по-голяма от теб, имай предвид, че всяка връзка за нея означава потенциално семейство. Може и да има изключения, но като цяло в един момент желанието за деца, дом и две липи отпред се появява у всяка жена. Ако тя е по-възрастна от теб, значи тези желания ще се появят у нея по-рано, отколкото у теб.

От друга страна, след като излиза с по-млад от нея мъж, има и вероятност тя просто да иска да се забавлява и да не търси венчален пръстен. При всички случаи трябва отрано да разбереш в коя от двете категории спада, за да не се изненадаш в някакъв момент.

Тя е наясно с мъжете

Ако е по-възрастна от теб, значи е много вероятно да познава по-добре мъжете, отколкото ти – жените. Като се има предвид, че като цяло женското мислене е по-трудно за разгадаване, разликата във възрастта ви дава доста голямо предимство на нея, отколкото на теб. Което значи, че трудно ще можеш да я излъжеш за каквото и да било или да скриеш нещо от нея.

Тя има база за сравнение

Има вероятност тя да има по-големи изисквания към теб, тъй като има достатъчно голям опит с мъжете. Което за теб означава по-висока летва за прескачане.

Плюс-минус

Както всяко нещо, връзката с жена, която е по-голяма от теб, има и добри, и лоши страни. При всички случаи трябва да имаш предвид и плюсовете, и минусите, като започваш такава връзка, особено ако разликата в годините е по-голяма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here