Кога не ти трябва нова приятелка

0
330

Скок

Реклама

Скъсали сте. Или сте се развели. Какъвто и да е случаят, връзката ви е приключила. И ти си сам, вероятно за пръв път от много време.

В такъв момент е възможно да решиш, че искаш да си намериш нова приятелка, тук и сега. Обаче да започнеш да си търсиш ново гадже на следващия ден, след като си се разделил с дългогодишната си приятелка обикновено не е добра идея. Да, звучи добре, да, ще се върнеш към срещите с жени, каквито не си имал от доста време. Въпреки това обаче не е добре да прибързваш. Вместо това си дай малко време – време да бъдеш свободен.

Следващата няма да е перфектна

След като си приключил дълга връзка, шансовете следващата жена в живота ти да е перфектната са практически нищожни. Нещо повече, очакванията и отношението ти към жените са се променили от раздялата и ти трябва да имаш предвид тази промяна.

Искаш нова приятелка, защото…

… имаш нужда да запълниш празнотата

Когато имаш дълга връзка, ти свикваш емоционалните ти нужди да бъдат посрещани от жената до теб. И когато тази жена си тръгне, ти изпитваш нужда да я замениш възможно най-бързо. Защото, колкото и да ти е приятна компанията на приятелите ти мъже, с тях не можеш да общуваш по начина, по който общуваш с жената до теб.

… социалният ти живот е пострадал

При много мъже, които са имали дълги връзки, социалният живот пострадва доста при раздяла. Преди раздялата приятелката ти винаги идва с теб на социални събития, двамата заедно ходите при твоите и при нейните роднини. След раздялата се чувстваш сам. И тъй като това не ти харесва, бързаш да намериш заместничка. Това, което мъжете в подобна ситуация пропускат, е, че новата ти приятелка не е задължително да запълни празнотата.

… сексът ти липсва

Колкото и сериозен да е този проблем, той не изисква задължително да си вземеш сериозна приятелка, за да го разрешиш.

… искаш да избегнеш болката

Това е една от основните причини, поради които мъжете започват прибързани връзки след раздяла. Съвсем естествено е след края на дълга връзка да се чувстваш наранен и да искаш да притъпиш болката.

Това, което трябва да разбереш в подобна ситуация, е, че болката е напълно нормална част от раздялата и от твоето собствено оправяне след нея. Съжалението и болката ти помагат да преоцениш приключилата връзка, грешките, които си допуснал, и значението, което тази връзка е имала за теб.

Много често просто не си готов

Дори да ти се струва, че си готов да се отдадеш на нова връзка след раздялата, всъщност това не е така. Трябва ти време да преосмислиш нещата, да останеш сам и да превъзмогнеш раздялата.

Накратко: ако искаш да замениш предишната приятелка с нова, недей

Новата приятелка не е средство за забрава и не е начин, по който да забравиш старата. Много по-градивно е да се постараеш да разбереш защо връзката ти е приключила и да оцениш възможността, която имаш – да бъдеш сам със себе си.

Готов си за новa връзка тогава, когато се почувстваш добре сам

Може да звучи странно, но именно в момента, в който се чувстваш добре сам, вече си готов за нова връзка. Когато искаш да си с една точно определена жена, това е добра основа за връзка. Когато просто се страхуваш да останеш сам, това не е добра основа за връзка.

Как да разбереш, че си добре сам? Ако не се чувстваш депресиран, когато си сам, ако можеш сам да се грижиш за себе си, ако не се нуждаеш от някого, който да те забавлява, и ако можеш да се справиш с липсата на постоянен сексуален партньор, тогава вероятно си добре сам.

Намери нещо ново, в което си добър

Запиши се на курс, започни да спортуваш или си намери ново хоби. Развивай себе си, за да си помогнеш да преодолееш раздялата, вместо да бързаш да си намериш нова приятелка. Ще видиш, че можеш да използваш доста добре новото си свободно време. И че времето да започнеш нова връзка ще дойде така или иначе.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here