Свети Валентин. И?

0
286

СърцаТози празник е малко странен, ако се замислим за идеята му. Защо точно на 14 февруари трябва да показваме на момичето до нас колко я обичаме?

Реклама

Но това е твърде философски въпрос, като се има предвид, че празникът вече е навлязъл у нас и едва ли има някой, който не го празнува по никакъв начин. Като пренебрегнем за малко онези, които предпочитат един друг светец – Трифон Зарезан, – ще се опитаме да се подготвим за деня на влюбените.

По всяка вероятност тя очаква нещо. Без значение дали сте заедно отскоро или не, на този ден тя очаква поне малък жест, подаръче, вечеря и т.н. Дори тя самата да не смята, че трябва да се празнува подобен празник, самият факт, че се очаква да й подариш нещо, вече е достатъчен. Само си представи, ако приятелката ти не е получила подарък за Свети Валентин и на 15 февруари се събере със свои приятелки, които разказват какво са получили за празника. Това е една голяма черна точка за теб.

ЖабиС една дума подарък е добре да има. Ако искаш да натрупаш червени точки, можеш да организираш и празнуването. За тази цел обаче трябва да се подготвиш отрано – всички резервират маси по заведения и т.н. за тази дата. Така че, ако ще я водиш на вечеря, на кино, театър и т.н., време е да избереш къде и да направиш необходимите резервации. Ако си решил да я водиш някъде извън града, също трябва навреме да се запасиш с билети.

Подаръкът

Покрай Свети Валентин дори в кварталния супермаркет можеш да намериш повече сувенири, отколкото са разхвърляните по пода на стаята ти чорапи. Включително тези под леглото и зад шкафовете.

Сувенирът е добър подарък в два случая: ако не можеш да измислиш нищо друго и ако въпросният предмет има символичен смисъл за човека, на когото ще го подариш. Във всички останали случаи по-добре стой далеч от фигурките на целуващи се двойки, декоративните сърчица и т.н. – рискуваш дамата просто да прибере подаръка в някой шкаф и да забрави за него. От списъка на сувенирите все пак трябва да изключим предметите, които имат някакво практическо приложение – чаши например. Чашата със сърчица не влиза в списъка на безполезните подаръци.

Има обаче жени…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here