Любов на обществено място

0
286

Любов на обществено място

Реклама

Лигави имена – също неприемливо

Ако насаме си казвате „Мечо” и „Тиквичка”, това си е ваша работа. На обществено място обаче подобни имена ще накарат околните да погледнат странно, а имиджът и на двама ви ще понесе тежък удар.

Още по-притеснителни са имена със сексуален подтекст – ако ти хрумне да поздравиш гаджето си с „Хей, секси” пред приятелите си, по-добре се откажи.

Няма нужда да се казва, че в професионална среда всякакви умалителни имена и прякори са лоша идея.

Глезене и прекомерно обгрижване: неприемливо

Мъж, който се държи с приятелката си като с дете, не е особено приятна гледка. Затова, ако ти хрумне да й даваш картофките един по един в устата по време на вечеря навън, по-добре спри.

Има съвсем приемливи начини, по които можеш да се грижиш за приятелката си навън – като отидеш да поръчаш на бара, като й отвориш вратата на таксито, като й дадеш сакото си, ако стане студено. Но ако се държиш с нея така, сякаш тя не може да се грижи за себе си, и я глезиш като малко дете, това вече е неприемливо.

Заявяване на собственост: неприемливо (освен ако си на 18)

Да си пъхнеш ръката в задния й джоб, докато вървите заедно, може да е приемливо, само ако сте на 18. След това просто изглежда незряло и отчаяно.

Подобни жестове казват „Вижте ме, това е моята приятелка!”. Ако искаш да направиш подобна декларация, ОК. Само че след една определена възраст трябва да можеш да излъчваш увереност от това, че точно ти си с това красиво момиче, без да се налага да й пипаш задника пред хора.

Шляпване по задника: доста рисковано

Ако го направиш с чувство за хумор и не прекаляваш, може и да ти се размине. Но като цяло да шляпнеш приятелката си по задника е доста рискован ход от твоя страна.

 

Етикет на демонстрациите на любов

Като се чудиш дали и как да покажеш чувствата си към приятелката си пред хора, имай предвид тези няколко правила. Има и още едно правило, което може да ти бъде от полза: ако се чудиш дали едно поведение е приемливо или не, представи си, че го виждаш при друга двойка. И прецени как реагираш като наблюдател. Т.е., ако се чувстваш неловко, докато мъжът и жената на съседната маса смучат една спагета от двата й края, докато се целунат, а след това взаимно си оближат доматения сос от бузите, то най-вероятно ако ти и приятелката ти направите нещо подобно, околните също ще се почувстват неловко.

И не забравяй: има неща, които един мъж и една жена е по-добре да правят насаме, а не пред хора. (Освен ако не сте решили да пробвате тръпката на секса на обществено място, но това, както вече стана дума, е една друга тема.)

снимка: Sklathill, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here