Когато тя те ревнува

0
11818

Мацка
снимка: °<~ Gabrielle Sinatra ~>°, Flickr. Лиценз: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

Реклама

Това е неизбежно. Може да не се случва в еднаква степен при всички, но фактът си е факт – ревността рано или късно се появява във всяка връзка под някаква форма.

Защо ревнуваме?

Най-честата причина е собствената несигурност и това важи както при жените, така и при мъжете. Когато човек не е 100% сигурен в собствените си качества, той лесно може да се изплаши от възможността да бъде изместен. И тъй като няма човек, който винаги, в 100% от времето, да е 100% сигурен, че е невероятен, ревността не подминава никого.

Какво да правиш, ако приятелката ти е ревнива (нещо, срещу което, както казахме, застраховка няма)?

Стъпка първа: поговорете си

Това е логичната първа стъпка за всякакъв проблем във връзката. Комуникирането на това, което те притеснява, е най-добрият начин са се справите с проблема.

Важно е да го направиш внимателно, без да повишаваш тон и без да се караш. Както вече стана дума, ревнивата жена по всяка вероятност е ревнива, защото е несигурна. Затова подходи към нея точно така – като към несигурен в себе си човек, който има нужда от нормален, добронамерен разговор.

Можеш сам да помислиш дали има нещо конкретно, което я кара да ревнува, и след това да изчакаш тя сама да ти каже; а можеш и да я попиташ. При всички случаи започни разговора, като я прегърнеш – това ще ти помогне много.

Стъпка втора…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here