Интернет или гадже?

0
367

Двойка

Реклама

Отговорът на този въпрос преди двадесет години би бил: „Какво или гадже?” Сега той е „Хм….”, заедно с леко замисляне, а кой знае, след още двадесет години може да е „Интернет или какво?!?”

Германско изследване сред 1000 човека показва, че голяма част от младите хора между 19 и 29 години биха се отказали не само от половинките си, но и от колата си, ако някой ги накара да избират между тези блага и Интернет или мобилен телефон. Онези, които не били склонни да се откажат от Интернет, били около 84%, а от телефоните си – 97%.

Около половината от участниците в изследването казали, че са се запознали с приятел онлайн – в чат или форум, – а 8% дори са си намерили партньор в живота чрез виртуално запознанство.

Нервен ли си, когато нямаш достъп до Интернет? Предпочиташ ли монитора пред група приятели и много бири? Може би това е знак, че скоро ще предпочиташ Интернет пред гаджето си? Не, казват авторите на проучването. Мрежата може да създава връзки, не е задължително да ги руши; сама по себе си тя не води до асоциалност и аутизъм.

Едно е сигурно – ако ти се замисляш над въпроса „Интернет или гадже”, недей да споделяш тези свои колебания с гаджето си. (Но пък можеш да ги споделиш в някой форум ;))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here