Годежният пръстен

0
145

Формата

Реклама

Имай предвид какви са ръцете й, когато й избираш пръстен. Широките халки правят пръстите да изглеждат по-къси, така че за къси пръсти не са добър вариант. В този случай можеш да се спреш на камък с издължена форма, но не прекалено издължена.

Ако пръстите й са дълги, всякакви по-интересни и смели форми ще й стоят добре.

Ако ръцете й са големи, не избирай прекалено малък и нежен пръстен. Несъответствието между размера на ръцете и на пръстена ще е очевидно, ръката ще изглежда още по-голяма, а пръстенът – още по-малък.

Камъкът

За разлика от сватбените халки, годежният пръстен е с камък. Какъв ще е той зависи както от вкуса й, така и от това колко пари си готов да дадеш за пръстена. Трябва да решиш и каква искаш да е формата на камъка – според някои най-класическата форма е кръгла, но това не е задължително. Можеш да се спреш на издължена, ромбоидна, квадратна… Има и друг вариант, за който обаче трябва да си сигурен, че ще й допадне – по-необичайна форма като сърце и т.н.

ПръстенНачинът й на живот

Имай предвид каква е работната й среда и как ще изглежда пръстенът във всекидневието й. Също така, ако се спреш на някой издължен камък, не прекалявай с дължината – това е пръстен за всеки ден и ако наподобява хладно оръжие, това не е добре. Ако държиш да й подариш нещо такова, купи й го по друг повод. Това са бижута за специални поводи, а не за всеки ден.

Размерът

Ако имаш идея какъв размер да е пръстенът, ще е много по-добре, отколкото ако целиш напосоки. Можеш да направиш няколко неща, за да си помогнеш. Пробвай тайно някой неин пръстен на кутрето си например, за да видиш докъде ще стигне. Това обаче е неточен метод, освен това трябва да внимаваш и да вземеш пръстен, който тя носи на безименния си пръст – пръста, където ще стои годежният пръстен. Вторият възможен ход е да „откраднеш” някой неин пръстен за достатъчно дълго време, за да можеш да го измериш и да знаеш какъв размер търсиш. Можеш да помолиш неин роднина или приятелка да вземат пръстена, но трябва да си сигурен, че може да им се има доверие и че няма да й кажат.

Очаквай още: за различните камъни на пръстените и за поднасянето на годежния пръстен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here