Годежният пръстен

0
356


Когато получихме
писмо от читател, в което той питаше как да избере годежен пръстен на приятелката си и как да й го поднесе, първо малко се стреснахме и изпаднахме в размисли за брака и обвързването. След това обаче решихме, че събитието е много щастливо и че читателят и всички, които имат подобен проблем, заслужават малко помощ. И така, какво трябва да знаеш, когато (или „ако” – както се чувстваш по-комфортно) ти се наложи да купуваш годежен пръстен?

Реклама

ПръстенПървият съвет: ако е възможно, най-добре е тя сама да си избере пръстена. Все пак това е нещо, което тя ще носи – трябва да й е по мярка и да съвпада с начина й на живот и обличане. 

Това обаче е идеалният вариант. Има голяма вероятност да искаш да я изненадаш или пък да не я занимаваш с неща като цена и плащане. И в двата случая не може да купиш пръстена заедно с нея. Затова минаваме към план „Б”:

Стилът

Първо трябва малко наблюдение от твоя страна. Обърни внимание какви бижута носи приятелката ти. Много жени имат определени предпочитания за метала, от който да са бижутата им, и това е полезна информация за теб. Ако носи сребро или бяло злато, няма да уцелиш, като й купиш пръстен от жълто злато.

Второ, погледни какъв е стилът на бижутата, които носи всекидневно. Подчертаваме „всекидневно” – бижу, което е сложила за някое специално събитие и което никога друг път не е слагала, не може да бъде ориентир. Най-показателни са нещата, които носи всеки ден, защото с тях тя се чувства най-добре. Може би обича съвременни бижута в интересни форми? Или по-скоро предпочита ретро стилът? Или пък класическите форми, които винаги са на мода?

Обърни внимание на това, което казва за бижутата. Може би е казвала какво предпочита или дори какъв трябва да е годежният пръстен според нея. Или пък нейна приятелка се е сгодила скоро и тя ти е казала дали пръстенът й харесва и защо?

Най-лесният начин да събереш информация е да я изведеш по магазините. Влезте в някоя бижутерия – като предлог кажи, че се оглеждаш за нов часовник. Гледай да попаднете „случайно” на пръстените и виж дали на нея ще й хареса нещо.

Какви камъни харесва? Старата максима, че диамантите са най-добрият приятел на жената, може да не важи в нейния случай. Сапфирите и рубините доста често са предпочитани за годежни пръстени.

Формата…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here