Тя пита, ти отговаряш честно

0
238

ЖенаВсички знаем, че абсолютната честност може да сложи край на всяка връзка. Само че това далеч не означава да лъжеш на всеки въпрос на приятелката ти, който ти се струва опасен – от „Тази рокля прави ли ме дебела?” до „Мислиш ли, че тя е хубава?”. Би могъл да отговориш честно и на двата, дори и да ти се струва, че отговорите няма да й харесат. Въпросът е как точно да го направиш.

Реклама

„Тази рокля прави ли ме дебела?”

Приятелката ти се облича за работа. Показва ти се с роклята, която мисли да сложи, и те пита дали тя не я прави дебела.

Лъжата

Ти смяташ, че има нещо такова, само че се страхуваш да не я ядосаш и затова отговаряш с убедено: „Не!”. Тя излиза така, колежките й злобеят, а някоя по-отворена дори я пита: „Кой ти каза, че с това изглеждаш добре?” И вечерта ти трябва да обясняваш защо си излъгал. Нещо повече, защо си помогнал на момичето си да се изложи.

Истината

Вместо това можеш да си честен, без да си груб. Кажи й, че точно тази рокля не й отива и не подчертава достатъчно добре най-хубавите й черти. И, ако можеш, веднага добави, че много я харесваш с някоя друга дреха.

Друга подобна ситуация, в която трябва да кажеш истината, е когато приятелката ти иска твоето мнение за нещо, свързано с работата й. Ако ти покаже презентацията, която е направила, и ти смяташ, че не се е справила добре, кажи й го. Ако я оставиш да покаже нещо под възможностите си, ти на практика й помагаш да застраши собствената си кариера.

И още нещо за тези ситуации – в много случаи приятелката ти е напълно наясно с това, че роклята не й стои добре, както и че презентацията й не струва. Само че предпочита ти да й го кажеш. Т.е., ти да си лошият. Затова приеми тази роля като мъж. Ако си честен, без да си груб, това няма да навреди на отношенията ви, напротив.

Следващ въпрос: „Мислиш ли, че тя е хубава?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here