Формула на любовта

0
300

Калкулатор
снимка: sxc.hu

Реклама

Да, има и такова нещо.

Австралийски математици създадоха начин да определиш дали е дошъл моментът връзката ти да стане сериозна и да се превърне в брак. Формулата е наречена „Формула на годежа” и в нея участват възрастта, на която започваш да си търсиш сериозна връзка, най-високата възраст, на която смяташ да се ожениш, и коефициент, изчислен по следната формула:

Формула

„Няма причина науката да не може да се използва за определяне на най-подходящият момент за брак”, казва професор Тони Дуули от Университета в Ню Саут Уелс. Въпреки това учените признават, че формулата е успешна само в 37% от случаите.

Освен че можеш да определиш дали е време връзката ти да стане по-сериозна, чрез формулата можеш и да разбереш кога е време да избягваш обвързването.

И така, ако искаш математически да решиш задачата „Време ли е връзката ни да се задълбочи?” (разбирай, да се оженим), ето как да го направиш.

Трябват ти две числа:

n – възрастта, когато според теб бракът става необходимост (или най-високата възраст, на която искаш да се ожениш) – например 39 години
p – възрастта, на която бракът става възможност (или възрастта, на започваш да мислиш за жените като за материал за женене) – например 25 години.

Следват следните действия:

1. вадиш p от n, в нашия случай 25 от 39.

2. полученото число умножаваш по 0,368. В примера се получава 14х0,368=5,152.

3. добавяш резултата към p и получаваш 25+5,152=30,152 или 30 години и около 2 месеца.

Това е оптималната възраст, на която да направиш предложение на брак. Преди нея е по-добре да си мълчиш. След нея обаче, когато откриеш момичето, което е по-добро от всички останали, с които си се срещал, е време да се замислиш. Поне така казват учените.

А пък можеш и да използваш математическите изчисления, за да обясниш научно защо още ти е рано да се обвържеш.

Тайната на формулата е коефициентът 0,368, който учените са изчислили по формулата, която виждаш на картинката горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here