Фейсбук изневяра

0
11355

Фейсбук изневяра

Реклама

Влияят ли социалните медии на общуването между мъжете и жените и може ли да се говори за Фейсбук изневяра?

По въпроса с физическата изневяра нещата са доста ясни. Да, има различни мнения по въпроса дали един случаен секс може да се нарече изневяра, но като цяло гледните точки са доста по-малко и по-ясно разграничими.

При нефическите измерения не е така. А едно от тези измерения е свързано именно със социалните мрежи.

Фейсбук и подобните на него услуги направиха възможно свързването между хора, които в реалния живот можеше и да не се свържат никога. Стари ученически тръпки, интересни нови запознанства, хора, с които се оказва, че имаш общи интереси и с които в един момент започваш да общуваш повече, отколкото с приятелката си.

Да не говорим за бивши гаджета. Наскоро разгледахме и темата за секс с бивша приятелка.

Това може да се нарече вид емоционална изневяра – развитието на връзка с човек, когото не виждаш всеки ден, но с когото редовно си пишеш, чатиш и споделяш снимки.

Характерно за тези отношения е тяхното бавно и постепенно преминаване от чисто приятелско общуване в нещо, което все повече заприличва на романтична връзка.

Дефинициите винаги са били мъгляви, когато става дума за човешки отношения, и е трудно да се каже в кой момент невинното общуване става не толкова невинно. Въпросът е да се отбележи, че самата липса на физически контакт не прави дългите виртуални разговори невинни.

Как да разбереш дали преминаваш границата?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here