5 неща, които вредят на връзката

0
255

Двойка

Реклама

Има много неща, които могат да имат разрушителен ефект върху връзката между двама души. Ако обаче ги имате предвид, можете поне да се опитате да се справите с тях, преди те да са сложили край на връзката ви. Ето няколко такива неща:

1. Дразнещи навици

Всеки ги има. Добри или лоши, навиците са част от нас и то толкова естествена част, че често дори не осъзнаваме, че ги имаме. Само че някои навици, които ти имаш, с течение на времето могат да започнат да дразнят приятелката ти. Обратно, някои нейни навици могат да започнат да лазят по твоите нерви. Тя винаги си оставя обувките по средата на коридора, а ти винаги прибираш в хладилника празната кутия от прясно мляко? Тези неща могат да се превърнат в истински проблем, ако го позволите.

2. Приятелство

След като са били заедно известно време, двама души могат да си стават твърде близки. Стават приятели, започват да си споделят всичко и понякога този вид интимност измества първоначалната страст.

3. Зависимост

Когато двама души прекарват цялото си време заедно и нямат кой знае какво друго в живота си освен връзката си, това рано или късно ще доведе до омръзване, изнервяне и, в крайна сметка, до разрушаване на връзката.

4. Независимост

Другата крайност също е възможна – връзка, в която единият (или и двамата) е твърде независим, до такава степен, че връзката не може да се нарече точно връзка. Колкото и да е разрушително двама души да прекарват цялото си време заедно, също толкова разрушително е и да не прекарват никакво време заедно.

5. Сравнения с минали връзки и гаджета

Всяка връзка е различна и сравняването на сегашната с миналите е подход, който няма да донесе нищо добро. Да си направиш изводи на базата на предишните си връзки, които да използваш в сегашната, е градивно. Но да сравняваш сегашната си връзка с предишната ще доведе само до неприятности.

Виж още: 6 неща, които разрушават връзката

снимка: Adam Tinworth, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here