Щастливата връзка

0
237

ДвойкаЗащо някои двойки изглеждат така, сякаш са излезли от романтична комедия, а други постоянно се карат и вечно са си сърдити за нещо? Разбира се, за отношенията между двама души може да има много причини, но едно е сигурно – вечно щастливите двойки нямат по-лесен живот от този, който имаме всички ние. Разликата е, че те успяват въпреки всекидневните неприятности да не изкарват раздразненията и разочарованията си на отношенията си с другия.

Реклама

Как може една връзка да се доближи максимално до определението „щастлива”? Има няколко прости идеи, които ще свършат работа.

Разбира се, преди всичко е важно и двамата да сте убедени, че искате тази връзка и че се обичате достатъчно, за да продължавате с нея. Ако това е така, дребните караници лесно ще намалеят.

1.Позитивно

Колкото повече се съсредоточаваш върху хубавите неща във връзката си и върху добрите страни на приятелката си, толкова по-добре. Обръщай внимание на нещата, които харесваш в нея. Оценявай начините, по които се забавлявате заедно.

Двойка2.Спомени, спомени

Хората са устроени така, че помнят най-вече хубавите събития и забравят лошите. Но понякога се случва след някоя караница, вместо да я оставим да замине в историята, да я чоплим отново и отново. Или да спрем да говорим за нея, но да си я припомняме наум.

От това няма смисъл. Ако решиш да прекратиш една кавга, то тя трябва наистина да спре в момента, в който се сдобрите. Всякакви допълнителни размишления са излишни. Друг е въпросът за какво е караницата и дали изобщо искаш да я прекратиш, но за това трябва да помислиш преди да кажеш „да забравим всичко” – само така наистина ще го забравите.

3. Оценявай я…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here