3 проблема на дългата връзка

0
330

Двойка

Реклама

Всяка връзка има своите периоди. В първите дни всичко е прекрасно, не се карате, правите разни вълнуващи неща, опознавате се…

След няколко месеца (година, две…) обаче нещата вече не са съвсем така. Познавате се, може би живеете заедно или поне често тя спи у вас или ти у тях, а връзката е навлязла в някаква спокойна рутина.

Трябва ли това да се променя?

С една дума, да. Ясно е, че няма как да е като в началото, но това не значи, че не можете да освежите връзката си. А защо трябва? Защото и двамата го искате. Нормално е да искаш вълнуващи и нови неща и да се отегчаваш от еднообразието. Една връзка в стагнация съвсем скоро ще отегчи и двамата, което само по себе си е лоша причина за раздяла.

Затова…

Опознай проблема, за да го решиш. Можем да разгледаме няколко аспекта на зациклилата връзка.

1. Скуката

Тя винаги е първа в подобни списъци. Скука и еднообразие в леглото, в забавленията, в излизанията – тези неща ще писнат много скоро и на двамата. Ако добавим към това някакъв график – например излизане с приятели всеки вторник, секс всеки петък и т.н., това вече са знаци, че скоро някой от вас ще изкрещи: „Стигааа!”

Затова…

Не позволявай в живота ви да се намесят графици. Не допускай да ядете всеки петък в една и съща пицария. Обърни внимание на малките неща, на детайлите. Ако например винаги правите секс на тъмно в мисионерската, това също е знак за рутина. Затова предлагай нови неща – и в леглото, и в начините ви да се забавлявате. Пробвайте нещо ново, отидете някъде, където не сте ходили, – усещането за новост ще прибави свежест в отношенията ви.

2. Мързелът…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here