3 правила на връзката от разстояние

0
268

I love you

Реклама

Връзките сами по себе си са достатъчно сложни. А когато добавим към отношенията между двама души и няколко стотици/хиляди километра разстояние, нещата стават още по-сложни.

За да функционира една връзка от разстояние, и двете страни трябва да правят усилия. Ето 3 от най-важните правила на връзките от разстояние, които ще ти бъдат полезни, ако си започнал такава:

1. Направете си график за комуникация

Разберете се колко често ще се чувате и по кое време. Изберете и най-подходящия начин – Skype, телефон и т.н. И след като веднъж си направите график, придържайте се към него.

Графикът за комуникация е особено важен за поддържането на една връзка от разстояние при липсата на чести физически срещи. Редовният sms за лека нощ и сутрешното кафе пред Skype с включена камера са нещата, които – поне малко – заместват реалните срещи и поддържат усещането, че сте заедно.

Когато ти се наложи да пропуснеш някоя онлайн среща или телефонен разговор, задължително уведоми приятелката си. Когато единствената ви връзка е виртуална и ти не се появиш на срещата ви, тя ще се почувства изоставена, а това е чувство, което е много важно да се избягва при връзките от разстояние. Също така, разберете се и тя да те уведомява, когато ще пропуска срещите ви.

2. Направете си график за реални срещи

Колкото и редовно да водите телефонни и видео разговори, това не е същото като да се виждате.

Срещите са много важни за връзките от разстояние. Опитайте се да си ходите на гости поне веднъж на един-два месеца, дори и да е само за по два дни.

Още по-добре е, ако се срещате на друго място, а не в някой от градовете, където живеете. Така ще правите нови неща, ще създавате нови преживявания, които ще допринесат за развитието на връзката ви. Защото всяка връзка, дори и тази от разстояние, трябва да се развива, за да оцелее.

3. Увеличете взаимното си доверие

При връзките от разстояние доверието в другия също е много важно. Често при такива връзки хората започват да се връщат към някои черти на живота си като необвързани, тъй като не прекарват свободното си време с приятеля/приятелката си. Затова е особено важно да запазите и дори да увеличите доверието помежду си и да не изпадате в излишна и прекомерна ревност.

Връзка от разстояние

Ако си вярвате – и доверието ви е основателно, – ако успявате да се чувате често и да се виждате отвреме навреме, би трябвало да можете да поддържате връзката си, дори и от разстояние. Все пак не забравяйте, че подобни връзки обикновено не могат да продължат безкрайно дълго време и че в някакъв момент ще ви се наложи да изберете дали да се съберете в един град или да приключите връзката си.

Още за връзката от разстояние

снимка: Sontra, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here