3 черти на добрата приятелка

0
253

Двойка

Реклама

Как ти се отразява връзката ти? Как ти се отразява общуването със сегашната ти приятелка?

Има няколко съществени неща, които отличават една добра („свястна”) приятелка от приятелка, на която не й пука особено много за теб.

1. Добрата приятелка те подтиква напред

Дори и на моменти да изпитваш нежелание да се напънеш за нещо по-добро в работата и изобщо в живота, една свястна жена до теб в повечето случаи ще те подтикне точно към това – да се напънеш за нещо по-добро. Да изкараш на преден план силните си страни, да преодолееш слабите и да вървиш напред.

Не бъркай усилията на жената до теб да те подтикне към развитие с мрънкане или досаждане. Ако приятелката ти ти е казала, че според нея няма нищо лошо да попиташ шефа си дали можеш да очакваш повишение, след като си работил толкова много напоследък, това не е мрънкане от нейна страна. Тя просто се опитва да те накара да направиш нещо за себе си.

2. Добрата приятелка те прави позитивен

Това важи особено много при новите връзки. Ако жената до теб е това, което наричаме „свястна”, тя най-вероятно ти действа мотивиращо – едно красиво момиче винаги е мотиватор.

Можеш да използваш положителната енергия, която тази жена ти дава, за да направиш нещо по-добро за себе си. Онези няколко килограма, с които се бориш от Коледа насам? Може би е време да се напънеш и да ги махнеш. Курсът, който започна, но за който все не ти оставаше време и затова го спря? Може би е време да го продължиш. Изобщо, използвай подтика, който получаваш от жената до себе си, за да правиш нещо по-добро с живота си.

Ако цялата тази работа с позитивизма ти изглежда малко прекалена, замисли се над следното: положителното отношение е заразно. Ако имаш положително отношение към нещата около себе си, най-вероятно това ще се отрази на околните и така ще подобри социалните ти умения и възможности.

3. Добрата приятелка те подтиква да се грижиш за себе си

Освен че те подкрепя, тя изглежда супер секси? Браво на теб. Точно това би трябвало да те мотивира и ти да работиш над себе си и да не заменяш ходенето на фитнес с гледане на телевизия, придружено с хрупане на чипс.

Когато се грижиш за външния си вид, това се отразява на цялостното ти физическо и душевно състояние, затова не пренебрегвай тази важна част от задачите си.

С две думи

Развитието – професионално и личностно – е нещо, без което животът би бил скучен, сив и подчинен на битови проблеми. И ако момичето до теб те подтиква да се развиваш, можеш само да се радваш и да се възползваш от този положителен подтик.

Виж още: Здравословната връзка

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here