Приличате ли си?

0
250


Гледали ли сте
„Булката беглец”? Там героинята на Джулия Робъртс сменяше вкуса си по отношение на яйцата в зависимост от вкусовете на гаджетата си. Когато ходи с някого, който яде варени яйца, и тя яде варени яйца. Ако обаче следващият ги яде пържени на очи, и тя ги яде пържени на очи. Нездравословно ли е уеднаквяването във връзката и стигнал ли си дотам, че да се замислиш за това?

Реклама

Приличате ли си?В известен смисъл обмяната на вкусове, предпочитания и дори любими изрази и жестове е естествена и неизбежна част от общуването между близки хора – приятели, родители, гаджета. Въпросът е в това доколко това ти помага.

Когато имаш връзка от повече време, приликите между теб и приятелката ти се увеличават. Фактът, че ходите заедно, означава, че по начало сте имали общи интереси и вкусове. С времето е възможно те да стават все повече, като едновременно тя взима от твоите и ти – от нейните. Ако обаче започнете да си приличате прекалено много, това може да е проблем.

Как да разбереш дали е така?

Помисли за себе си сега и за себе си преди връзката ви. Изключи очевидната разлика, че преди да тръгнете си бил свободен да се заглеждаш по всеки хубав женски задник на улицата. Какво правеше преди в свободното си време? Как се забавляваше? Какво пиеше?

Сравни тази информация с положението сега и виж разликите, ако има такива. Харесват ли ти? Може би откакто ходите заедно, ти си се заразил от нейната любов към киното и заедно сте изгледали десетки хубави филми? Или пък този сценарий е с вариация – прихванал си увлечението й, но все по-често отказваш на приятелите си да излезете / да играете футбол / да направите каре белот, защото приятелката ти е взела поредните билети за кино.

Иначе казано, виж дали промените, които неизбежно ще забележиш, са имали положителен или отрицателен ефект върху теб и върху отношенията ти с околните.

Друг възможен аспект на проблема…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here