Нейните думи

0
586

Думите й

Реклама

Да, тя казва това, но какво всъщност има предвид? Ето само няколко думички, най-често казани по време на спор или поне разногласия, за чието значение трябва да си уведомен…

1. Добре! (С удивителна.)

Ако целта й е да прекрати спор, под тази думичка тя има предвид: „Аз съм права, а ти трябва да млъкнеш!”

2. Пет минутки!

Ако се приготвя за излизане, това значи: „Ще съм готова след половин час!”; ако обаче иска да изключиш телевизора след пет минути, има предвид след пет минути.

3. Нищо.

Това често е затишие пред буря. Означава „нещо” и ти имаш пълното право да се страхуваш. Караниците, които започват с „Нищо.”, обикновено завършват с”Добре.” (виж точка 1.)

4. Ами, давай!

Това не е позволение, това е предизвикателство: „Направи го, а после ще видиш какво ще стане…” Затова по-добре не го прави.

Балонче

5. Шумна въздишка

Това не е дума, но си е важен невербален знак, често неразбран от мъжете. Въздишката по време на спор означава: „Чудя се защо изобщо си губя времето и споря с неразбиращо същество като теб, при това за нищо…” (‘нищо” – виж точка 3.)

6. Няма нищо, всичко е наред…

Не, не е наред и това е може би най-плашещото, което тя може да каже. Тези думи значат, че тя дълго и усилено ще мисли как и кога ще си платиш за грешката.

7. Както и да е / Все тая

Ами… това често е нейният начин да каже „Майната ти”…

8. Не се тревожи, аз го направих.

Също много опасни думи. Предполага се, че става дума за нещо, което е искала ти да свършиш и ти е повтаряла да го направиш и след като ти не си го направил, тя е свършила работата. Вероятно нещата ще протекат така: ти ще попиташ „Какво има”, а тя ще каже „Нищо” (точка 3.)…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here