Здравословната връзка

0
372

ДвойкаИма връзки, които карат партньорите да се чувстват добре. Има и такива, които карат само единия да се чувства добре. За да може една връзка да се нарече “здравословна”, са необходими няколко неща:

Реклама

Взаимно уважение 

Ако приятелката ти се отнася с теб като с изтривалка, това не е здравословно. Както и обратният вариант. Уважението между двама души се изразява по най-различни начини и в момента, в който то изчезне, връзката се превръща в тежест. Практическата страна на взаимното уважение е най-разнообразна – да се вслушваш в мнението на другия, да го питаш за нещата, които засягат и двама ви, да не се налагаш на всяка цена заради самото налагане, да се държиш добре с другия и т.н.

Доверие

Това може би е най-трудното за постигане и най-важно качество на здравословната връзка. Ако по някаква причина единият постоянно дебне, разпитва, следи, претърсва и т.н. другия, връзката става по-скоро мъчение. Това важи и за двете страни – за ревнивата жена, която тайно чете sms-ите на приятеля си, докато той е в банята, и за ревнивия мъж, който подскача, когато приятелката му спомене името на друг мъж. Само ако има взаимно доверие, може да се говори за здравословна връзка.

I’ll be there for you

Всички знаем песничката от “Приятели” – каквото и да стане, ще бъда до теб. Това важи с пълна сила за връзките. Когато имаш връзка, приятелката ти трябва да е един от първите хора, на които можеш да се обадиш, когато имаш нужда от някого. За нея трябва да е същото. За да се нарече връзката здравословна, ти трябва да можеш да разчиташ на нея и тя – на теб.

Реципрочност

Ако единият дава повече във връзката…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here