Запознай се с родителите й

0
264

Политиката също не е подходяща за този случай. Представи си, че ти и баща й имате напълно противоположни пристрастия – ако започнете спор, това няма да допринесе за приятелската атмосфера! Друга лоша идея е да говориш за религия – това също е тема, пълна с подводни камъни.Не се страхувай от родителите й...

Реклама

Спечели мама

Още в началото можеш да направиш на майка й комплимент, без обаче да прекаляваш в любезността си – все пак идеята не е да флиртуваш с нея! Ако по някое време на срещата тя те попита на колко години изглежда, свали 6-7, но не 10-15 – това ще я накара да мисли, че й се подиграваш. Ако тя е сготвила, непременно кажи, че е много вкусно, дори да не ти е харесало (няма как, налага се). Яж колкото можеш повече и гледай да не оставиш порцията си недовършена. След вечерята/следобедното кафе и т.н., й помогни с чиниите – това определено ще я разтопи.

Спечели татко

Не се страхувай от родителите й...

Пробвай да говориш с него за спорт – това е тема, универсална за почти всички мъже. Ако знаеш, че сте фенове на различни футболни отбори обаче, гледай думата „футбол” да не се появи между вас. Тук отново идва предварителната информация – използвай, че знаеш (знаеш, нали?) какво обича да прави той, и говори за него.

4. Финалът

Не можеш да повярваш, че стигна дотук, нали? Ето, че е време да кажеш „Довиждане”, „Прекарах чудесно”, „Благодаря за вечерята” и други подобни мили думи.

Ако приятелката ти живее с родителите си и след срещата с тях ти я извеждаш някъде, не се шашкай, като чуеш баща й да й казва: „Прибери се до 12”. И на всяка цена я върни у тях преди този час! Ще видиш, че след като няколко пъти я прибереш навреме, баща й ще стане по-мек и ще чуеш заветната реплика: „Бави се, колкото искаш, знам, че си в добри ръце!” Ето, това вече е добре свършена работа от твоя страна!

С една дума

При срещата с родителите й просто трябва да бъдеш учтив, спокоен и естествен. Участвай в разговора и предлагай нови, не прекалено сериозни теми. Покажи, че уважаваш тяхната дъщеря (не, това не се прави, като й пускаш ръка пред погледа на баща й!) Ако спазваш всичко това, може и да оцелееш след запознанството с родителите й. Ако все още си притеснен, повтори си няколко пъти: „Те не ядат хора!” И гледай да спреш да го повтаряш, след като вече си отишъл у тях!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here