Виртуални свалки

0
209

InternetОбщуването чрез Интернет вече е част от всекидневния ни живот. За някои хора то е начин за завързване и поддържане на социални контакти, който дори може би е предпочитан пред другия начин – реалното общуване. Какво става обаче, ако от общуването с непознат чрез Интернет се получи нещо повече?

Реклама

Запознаваш се с нея по някакъв начин – от някой форум, чат и т.н. Започвате да си говорите редовно, пращате си снимки, пускате си камера и т.н. Всичко изглежда така, сякаш много се харесвате и ти се чудиш дали от това запознанство може да излезе нещо повече – реална връзка.

Какви са евентуалните проблеми?

При Интернет общуването има една основна опасност – човекът отсреща да не представя истинската си същност, а по-скоро онова, което му се иска да представлява. Иначе казано, не можеш да си сигурен доколко онова, което тя ти казва за себе си, е вярно. В реалното общуване ние получаваме информация за околните по много повече канали освен словесния – по жестовете им, по погледите, по начина, по който изглеждат, по това дали ни гледат в очите, дори и по това как ни миришат. Всичко това липсва пред монитора и така информацията, която получаваш, е доста откъслечна. Момичето отсреща спокойно може да крие много неща от теб (например гаджето си).

Решението

За да намалиш ефекта от непълната комуникация, ако наистина искаш да общуваш с това момиче, направи разговорите ви възможно най-реални. Поискай да я видиш, ако има уеб камера, да я чуеш, ако има микрофон, да ти праща снимки и т.н. Всичко това поне малко ще обогати образа. Разбира се, бъди готов и ти самият да отговориш на тези изисквания.

Среща на живо?

Това е въпрос, пред който рано или късно ще се изправиш, ако си започнал да поддържаш онлайн връзка. Ако двамата си допадате, съвсем естествено е в даден момент да искате да се видите. Връзка, която продължава до безкрай чрез Интернет, няма особено бъдеще в реалния живот.

Ако искаш нещо да излезе от тази връзка, очевидно е по-добре да се видите. Тъй като България не е голяма, дори да сте в различни градове, ако много искате да се видите, това не е проблем.

На това място много хора си задават въпроса…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here