Науката на първата среща

0
9118

Разговор

Реклама

Срещите не са точна наука, но пък науката често се занимава с изследвания по въпроса. И резултатите, ако не друго, са доста интересни. Ето какво казват няколко проучвания по въпроса с първата среща:

Разговорът: интересен и леко рискован

Разговорът е едно от основните неща на първа среща. Чрез него ти трябва да направиш добро впечатление, като същевременно се стараеш да научиш колкото е възможно повече за момичето отсреща.

Науката казва: не си подготвяй думичките предварително

Едно изследване, публикувано в Personality and Individual Differences, твърди, че репетираните речи на първа среща имат отрицателен ефект.

Вместо това: използвай чувството си за хумор и говори за общи и приятни теми като култура и изкуство.

Или: направи разговора леко рискован, като го насочиш към тема, по която хората често имат различни мнения. Това може да не звучи като добра идея, но според някои учени излизането от зоната ти на комфорт спомага за по-доброто протичане на първата среща, защото в тези ситуации хората се държат по-естествено.

Друг вариант на същия подход е още в самото начало на разговора с момичето да се разберете да си говорите само и единствено за неща, които наистина са ви интересни, и да не изпадате в скучни дискусии.

Идеята е да направиш разговора интересен, като същевременно се стараеш да опознаеш момичето и да избягваш скучните и стереотипни въпроси.

Гледане в очите и копиране на жестове…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here