Как да задържиш вниманието й

0
294

Как да задържиш вниманието й

Реклама

Запознали сте се, тя ти се усмихва, всичко изглежда обещаващо. Имаш нейното пълно внимание. И трябва да предотвратиш вероятността да го загубиш.

Не че първото впечатление не е важно, напротив. Но след като вече си я заговорил, не е време да се радваш на постижението си и да се отпуснеш. Защото идва ред на второто впечатление – това от разговора ви. Тук е моментът, в който трябва да й станеш интересен и да задържиш вниманието й. Ето как да стане това:

Избери място за разговор

Ако сте сами в приятен клуб с тиха музика, това е чудесно. Но тъй като говорим за първа среща, по-вероятно е да сте сред много хора и на шумно място. А това не са обстоятелства, които предполагат разговор, в който можеш да опознаеш момичето и накрая да поискаш телефонния й номер.

Затова трябва да отидете на по-тихо място. Ако си успял да направиш добро първо впечатление, няма да ти е трудно да предложиш да отидете да пийнете по едно на бара или на друго място, където е по-тихо. Не я карай да излизате от заведението или от мястото, където сте. Първо, защото тя по всяка вероятност няма да се съгласи, след като едва те познава. И второ, защото ако останете на същото място, тя ще се чувства по-сигурна и по-спокойна, което е предпоставка за по-успешен разговор.

Ако сте в компания, също е трудно да завържеш разговор само с нея. В този случай реагирай спрямо обстоятелствата. Предложи й да дойде с теб да вземете нещо за пиене, да проверите дали има свободен дартс и т.н. – зависи от заобикалящата ви среда. Конкретното предложение всъщност няма толкова голямо значение – ако тя иска да си поговори с теб, така или иначе ще дойде.

Гледай я в очите

Ако я заговориш и след това започнеш да изучаваш върховете на обувките си, нещата няма да стигнат далеч.

Дали заради новите технологии, които ни позволяват да общуваме все повече чрез писане, отколкото чрез реален разговор, или заради нещо друго, гледането в очите сякаш става все по-трудно за доста хора. А без него няма как да се проведе нормален разговор.

Разбира се, това не значи да се втренчваш в нея, без да откъсваш поглед. Това по-скоро ще я уплаши. Просто я гледай в очите, доколкото е възможно, особено докато й задаваш въпроси.

Какви въпроси да й задаваш?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here