Как да я заговориш: Здравей!

0
420

Жена на бара

Реклама

Невероятно оригинални, естествени и забавни – репликите за запознанство и свалка от филмите изглеждат като най-добрия начин да направиш впечатление на една жена. На всичкото отгоре на кино те винаги проработват! Въпреки това обаче съществува и точно обратното мнение – че е по-добре да отидеш при нея и да й кажеш просто „Здравей, как си?” и да й се представиш.

Това твърди д-р Петра Бойнтън от University College London. Според нея, вместо да губиш ценно време, мислейки за перфектната реплика за запознанство, е по-добре да избереш доста по-простия подход със „Здравей” и „Как си?”.

Тя добавя още, че някои популярни съвети за срещите не са особено добри. Чест съвет към необвързаните мъже например е да направиш някакъв не много удачен комплимент, който да притесни момичето, за да може ти да се утвърдиш като уверения алфа-мъжкар, който жените търсят. Такъв комплимент може да е например: „Много хубави нокти. Фалшиви ли са?” Само че този подход със сигурност ще обиди уверените и независими жени или поне ще им се стори странен.

Освен това с по-усуканите реплики за свалка винаги рискуваш да прозвучиш заучено.

Може би най-важният съвет на д-р Бойнтън е да не прекарваш твърде много време във взиране в мацката, която си си харесал, и в опити да разгадаеш езика на тялото й. Не забравяй, че така рискуваш някой друг да я заговори или тя да си тръгне. Възможно е всичко, което тя иска, е едно приятелско „Здрасти”.

Все пак, добре е да имаш поне бегла идея какво ще говориш след като й се представиш, за да не последва неловка пауза.

снимка: Thomas Hawk, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here