Какво да пиеш на първа среща

0
286

Мартини

Реклама

Не е много честно, но е факт: нямаш втори шанс за първо впечатление. Първата среща с дадено момиче често е единственият шанс, който ще имаш, за да я впечатлиш.

При това с цялата си личност и поведение – от външния вид, през говоренето, до това какво (и как) ядеш и пиеш.

Алкохолът е сложно нещо, когато става дума за срещи. От една страна малкото количество ти помага да се поотпуснеш. Голямото количество обаче може на практика да ти гарантира, че втора среща няма да има.

Нещо повече – самият вид на алкохола или коктейла, който си поръчаш, ще направи определено впечатление на момичето.

Какво да си поръчаш: няколко правила

1. Избягвай твърдия алкохол. Причините за това правило са толкова много, че не знам откъде да започна, но ето поне две. Първо, има вероятност да те хване по-бързо и повече, отколкото би искал. Второ, не създава у момичето подходящото впечатление.

2. Избягвай твърде силните коктейли, по същите причини. Такива са например Long Island Iced Tea, както и почти всичко, което завършва на –bomb.

3. Ако си поръчваш нещо, което завършва на „-тини”, нека то да започва с „мар-”. Всичко останало просто изпраща погрешния сигнал. Нали не искаш момичето да те запомни като „онзи, който пие Плодово Екзотично Шокотини?”

4. По подобен начин стоят нещата и с твърде тропически-звучащите неща. С многото чадърчета. И плодове. Нещо такова можеш да си поръчаш, ако първата ви среща се състои на Барбадос.

5. Не си поръчвай коктейл, за който не знаеш какво съдържа.

6. Недей да поръчваш с думите „каквото и да е” (например: „Някакво бяло вино, каквото и да е”.) Да не се интересуваш какво пиеш също е лош сигнал за първа среща.

7. Не отивай обаче и в другата крайност, като обясняваш в продължение на десет минути в пълни подробности как точно искаш барманът да ти приготви мартинито. Все пак на човека това му е работата.

8. По възможност се придържай към алкохоли, които са тъмни на цвят (за разлика от прозрачните). Т.е.: уиски, коняк, вермут, ром, както и коктейли с тях (като Манхатън, Дайкири, Мартини, Мохито.)

9. Винаги предпочитай класическите напитки пред разни засукани неща, които чуваш за първи път.

10. Най-важното: каквото и да пиеш, недей да прекаляваш с него.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here