Първа среща: езикът на тялото

0
10261

Двойка

Реклама

Всички го използваме, независимо дали го осъзнаваме или не. Езикът на тялото е универсален и чрез движенията си всеки от нас изпраща определени сигнали на околните.

Когато си на първа среща с дадено момиче, можеш да използваш езика на тялото, за да предадеш положителните сигнали, които ще доведат до втора среща. Ето как:

Недей да заемаш поза тип мачо

Изпъчените пози, които показват колко високо мнение имаш за себе си, не са добра идея на първа среща. Най-често ефектът им е обратен на онова, което си искал да постигнеш.

Недей да си твърде изискан

Елегантността в движенията е нещо много хубаво, само че ако е прекалена, тя заприличва на позьорство. Никой не очаква от теб да имаш маниери като от преди два века, нито да държиш приборите си с върховете на пръстите си.

Опитай се да правиш ненатрапчиви, бавни движения

Ако още на първата среща покажеш своята емоционална страна с енергични жестове във всички посоки, това ще се стори на момичето по-скоро плашещо. Психолозите съветват в началото да се ограничиш с обрани, плавни движения и чак ако се стигне до по-добро опознаване, да покажеш и по-емоционалната си страна.

Показвай интерес

Използвай езика на тялото, за да покажеш интерес към момичето и към това, което тя ти говори. Кимвай леко отвреме навреме и накланяй главата си леко към нея, за да види тя, че я слушаш. Това са малки неща, които обаче създават усещане, че си там и че вникваш във всичко, което се случва.

И най-важното – бъди естествен

Ако някакъв жест, поведение или начин на говорене не ти е привичен, не го използвай, само защото смяташ, че ще имаш успех с него. Бъди себе си, дръж се естествено и ако ти се стори, че си казал или направил нещо неподходящо, използвай универсалното спасение, наречено усмивка. Една усмивка може да каже повече от цяла тирада от думи.

Още за езика на тялото на първа среща

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here