Facebook, връзките и социалната информация

0
8255

Любов във ФейсбукОнова, което хората споделят в социалните мрежи, може да ти каже доста. Включително за това дали отскоро имат връзка.

Реклама

От свалка до връзка

Анализаторите на данни на Facebook са открили, че двойките се държат по доста ясно разграничими начини по време на свалка и в началото на връзката. Нивото на близост в двойката и дали двамата са започнали връзка се разбира по честотата на статусите, които те обменят помежду си.

Най-общо казано:

През 100-те дни преди началото на връзката се наблюдава бавно, но постоянно увеличаване на броя на постовете, които бъдещите гаджета обменят на стените си. Пикът е на 12-ия ден преди началото на връзката, когато има средно по 1,67 поста на ден.

От първия ден на връзката нататък постовете намаляват. Най-нисък е броят им на 85-ия ден от връзката, когато постовете са средно 1,57 на ден.

Обяснението – след началото на връзката двойките започват да прекарват повече време един с друг, отколкото във Facebook. Физическото общуване замества виртуалното.

Социалната информация

Това е относително ново понятие, с което се обозначава всичката информация, която хората споделят чрез социалните мрежи (Facebook, Twitter, LinkedIn и т.н.). Това са статусите, лайковете, сприятеляванията, споделянията и т.н. Това е информация, която хората доброволно публикуват за себе си, споделяйки я с всички или с определени кръгове други хора.

Какво можем да научим от нея

Примерът с флирта и връзката е само един. Социалната информация може да ни каже още доста неща за човека – неговото социално положение, сексуална ориентация, семейно положение и т.н.

Онова, което споделяш в социалните мрежи, често се оказва повече, отколкото сам можеш да предположиш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here