Езикът на тялото при първа среща

0
1226

Първа среща
снимка: Chris Blakeley, Flickr

Реклама

Той често казва повече, отколкото осъзнаваш. Скръстените ръце, нервните движения и прекомерното скъсяване на личната дистанция са неща, които може би сам не осъзнаваш, че правиш на първа среща. А именно те могат да създадат лошо впечатление за теб у момичето, с което си излязъл.

Затова имай предвид няколко правила за езика на тялото ти по време на първа среща:

1. Недей да скръстваш ръце

Колкото и да ти е удобна тази поза, тя не е добра за първа среща, защото изразява затвореност и изолираност. Обратно, когато ръцете ти са протегнати или разтворени, това показва готовност за разговор.

2. Избягвай движения, които издават нервност

Нормално е да си малко нервен на първа среща, но въпреки това е добре да се опиташ да го прикриеш като избягваш най-очевидните знаци за нервност

Знак за нервност например е да си играеш с всички околни предмети – салфетката, вилицата, сметката. Както и да не можеш да стоиш спокойно и вместо това постоянно да се въртиш и оглеждаш наоколо. Освен като знак за нервност, подобни действия могат да се изтълкуват и като проява на липса на интерес.

Друг знак, че си нервен и несигурен в себе си, е ако движенията ти са прекалено бързи и припрени. Бързото говорене, бързото ядене и други бързи действия показват, че си притеснен и неуверен.

Ако усетиш, че правиш някое от тези неща, постарай се да се успокоиш, да забавиш движенията си и да се съсредоточиш върху разговора, а не върху това как да накъсаш салфетката на малки парченца.

Още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here