Как да привлечеш вниманието й

0
254

Намигване

Реклама

Тя е сладка непозната, която виждаш всяка сутрин на спирката; или колежка от друг отдел, с която отвреме навреме се засичате в асансьора; или гореща мацка от фитнеса, която виждаш запотена след тренировка. С една дума, тя е момиче, което виждаш често, което много ти харесва, но което все още не си събрал смелост да заговориш.

Ето как да действаш в 4 от тези сценарии:

Колежката

В началото

Следващия път, когато я срещнеш в асансьора, не се страхувай да я заговориш. Започни на професионална тема – попитай я откога работи във фирмата, какво точно прави (ако не знаеш), какво й харесва в работата и т.н. Внимавай обаче да се зациклиш на тема работа. Това е само начинът да започнеш разговора, след това премини на нея като личност. Попитай я какво прави, когато не е на работа, и виж накъде ще тръгне разговорът.

След това

Ако нещата потръгнат и с новата ти приятелка започнете да си приказвате редовно, когато се видите, помисли за следващата стъпка. Покани я да пийнете нещо след работа, като можеш да използваш някой професионален въпрос, който искаш да обсъдите заедно. Ако пък предстои парти във фирмата, предложи й да отидеш да я вземеш. Изобщо, използвай възможностите, които ти дава общата ви работа, за да я опознаеш извън офиса.

Сервитьорката в любимото ти кафе

Дали тя просто случайно работи на мястото, където правят най-хубавото кафе или кафето там ти е по-сладко, защото тя ти го сервира – това е дискусия, която в случая няма особено значение. Въпросът е, че ти я виждаш всеки ден, тя се усмихва, може би защото й влиза в задълженията, а ти не знаеш как да я поканиш да излезете.

В началото

Първата ти цел в случая е да се откроиш от останалите мъже, които най-вероятно редовно й правят намеци. Отново подходи професионално, като я помолиш да ти препоръча нещо от менюто. Кажи, че искаш да опиташ нещо ново, което да те изненада приятно, и я помоли да избере нещо за теб. След това не забравяй да й кажеш дали ти е харесало.

След това

Ако видиш, че нещата потръгват, разшири темите ви за разговор. Някой ден можеш например да я попиташ какво мисли за костюма или вратовръзката ти, защото днес имаш важна среща и се нуждаеш от експертно мнение. Или да я попиташ дали тя избира музиката в заведението и оттам да подхванеш разговор за музика. Опитвай се да търсиш теми, които ще й дадат повече информация за теб, както й ще дадат повече информация за нея на теб. Така малко по малко ще дойде моментът, в който няма да е странно да я поканиш на кафе след работа.

Непознатата от автобуса и секси мацката от фитнеса…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here