Ти, Тя и Телефонът

0
397

Ти, Тя и Телефонът
снимка: sxc.hu

Реклама

Най-накрая, след упорити усилия, си взел нейния телефонен номер. По-страшното обаче тепърва предстои: първият телефонен разговор. В крайна сметка, дори да си най-самоувереният човек на света, това е преживяване, което ще те разтърси поне малко. Ето как да се справиш с тази ситуация.

Жените по цял ден говорят по телефона. Всъщност сме убедени, че може би това е една от причините за съществуването им – да говорят по телефона. Следователно този първи телефонен разговор си е своего рода битка на тяхна територия. Затова:

1.Бъди кратък
Независимо дали действително имаш някаква работа или не, трябва да изглежда, сякаш имаш. Тук се борим за първото впечатление. В случая краткият разговор помага много, тъй като оставяш впечатление, че водиш активен начин на живот и си пълен с ангажименти и приятели. Още една добра причина да проведеш кратък първи разговор е, че така няма да се изчерпаш бързо и има голяма вероятност тя да ти се обади след това.

2.Краят е много важен

Или, иначе казано, последното, което ще кажеш, ще има най-голямо значение. Дори и целият телефонен разговор да е минал вяло, ако накрая й разкажеш някоя смешка или интересна история, която да я накара да се усмихне, това ще заличи цялото неудобство от заспалия разговор. (Само ако шегата ти успее, разбира се. В никакъв случай не й разказвай как Гошо Тъпото е пръднал, докато е искал повишение от шефа. Жените имат маааалко по-различно чувство за хумор, капиш?)

3. Разговорът трябва да има цел
Не й се обаждай, просто за да си побъбрите – все пак ти не си най-добрата й приятелка. Подготовката тук е ключова. Трябва да си готов да й кажеш защо точно си се обадил (да си уговорите среща е една чудесна причина). Това ще й покаже, че планираш нещата предварително и че си един добре организиран човек. Също така лесно можеш да се измъкнеш от някое неловко мълчание, като й разкажеш плана си. Същото се отнася и за гласовата й поща – един план би могъл да ти спести „ъъъ”-кането.

4. Бъди позитивен…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here