Страхът от отхвърляне

0
270

СмърфНе можеш да кажеш нито дума, само гледаш онази прекрасна жена отсреща, иска ти се да се запознаеш с нея (а ако я познаваш – да се сближиш с нея), но сякаш си се вцепенил и нещо ти пречи. Докато се стараеш да се успокоиш, тя вече си е тръгнала, а на теб ти е криво.

Реклама

Когато харесаме една жена и започваме да се чудим дали да предприемем нещо, често сами се спираме поради една основна причина – страх от отказ. Какво ще стане, ако тя не ме хареса? А ако… Или ако…?

Страхът от отказ, нервността и притеснителността – неща, които пречат на общуването ни с жените, както и на самочувствието ни. Как да се отървем от тях?

Тук трябва да направим едно важно уточнение. Да не се притесняваш и да действаш не означава да си досаден. Едно е да си уверен в себе си и да знаеш, че можеш да проведеш приятен разговор с една жена, да флиртуваш с нея и дори да предложиш да се видите отново. Съвсем друго е да пробваш тази тактика на всяка срещната жена и да не приемаш „не” за отговор. Въпросът не е да вземеш телефоните на всички красиви жени наоколо. Въпросът е да се чувстваш уверен, че би могъл да го направиш.

Отново стигаме до увереността – качество, без което няма как да преодолееш страха от отхвърляне. Колкото по-добре изглеждаш и се чувстваш, толкова по-уверен ще си в собствените си способности и толкова по-лесно ще ти е да се приближиш до една жена и просо да й кажеш „здравей”.

Какво правим, ако не сме уверени?

Това е проблем, който всъщност се решава доста лесно. Но трябва практика. За да си спокоен, не се хвърляй направо към най-блестящата жена в стаята. Това, че тя е най-нагласена, облечена по последна мода и изглежда като слязла от корицата на модно списание, не значи, че е най-приятното момиче наоколо. Освен това точно тези жени ни притесняват най-много. Колкото повече една жена привлича вниманието, толкова повече ние се притесняваме от всеки контакт с нея.

Затова, ако се притесняваш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here