Стеснителният мъж и срещите

0
221

Стеснителният мъж и срещите

Реклама

Всеки има различна представа за срама и стеснението. Докато някои са съвсем лишени и от двете, други се изчервяват само като ги погледнеш. Прекалената стеснителност, особено за един мъж, може да е голям проблем в много аспекти, но най-вече в отношенията му с жените.

Ако си от този тип мъже, трябва първо да си отговориш на два въпроса: Защо се стеснявам? От какво точно се притеснявам?

Най-честите причини за стеснителност са страхът от отхвърляне и несигурността в себе си. Мъжете, които се притесняват да поканят момиче на среща и като цяло имат проблем с общуването с жените, най-често са несигурни в себе си, не смятат, че момичетата ще им обърнат внимание, не общуват с тях и от това стават още по-несигурни. А това е чисто и просто порочен кръг.

Затова: имаш ли основания да си несигурен?

Ако намериш източника на несигурност, ще установиш дали имаш реални основания да си стеснителен. Ако например се страхуваш, че жените не те възприемат правилно, защото не знаеш какво да кажеш и имаш проблем с говоренето, помисли дали това реално е така. Има ли някакви доказателства за това? Ако да, направи всичко възможно да решиш проблема – ако него го няма, увереността ти веднага ще се увеличи. Това важи за почти всички видове проблеми, най-вече за тези, които не са физически. Ако пък източникът на несигурност е физически, то вероятно също можеш да направиш нещо по въпроса: няколко килограма повече, недостатъчно здравина и мускули, не добре съчетани дрехи, прическа, която не ти харесва – всякакви такива неща зависят само и единствено от теб.

А може и проблемът да е само в главата ти. Тогава какво правим?…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here