Любов и секс… на работното място

0
1235

На бюрото?

Реклама

Чувал ли си израза „Там, където си вадя хляба, не си вадя други неща”? Може би ти звучи познато? Или крайно? Сега ще се поровим из проблема, наречен връзки на работното място…

Привличането между един мъж и една жена може да се появи навсякъде и по всяко време и в това няма нищо лошо, даже напротив. Когато обаче искрите пламнат на работното място, нещата са малко по-сложни от обикновено…

Как се започва?

Ами по обичайния начин. Ключов момент в привличането на работното място е, че за него има прекрасни условия. А именно – хората прекарват доста време на работата си, понякога им се налага да стоят до късно и т.н. И през всичкото това време съществува хипотетичната възможност за сближаване между колегите. Това важи особено много, ако мъжът и жената, между които става нещо на работното място, прекарват много време заедно – работейки по общи проекти и т.н.

Именно времето, прекарано заедно, прави белята. От работата се отива към едно кафе в почивката, после обяд заедно, после една бира след работа – ей така, за отпускане на напрежението. И докато се усетят, двамата ни герои са се озовали в кревата.

Това е така, защото местата, където са се срещали нашите баби и дядовци – селският мегдан, семейния празник, църковната служба – вече не важат. Днес именно работното място се оказва най-социално за повечето хора и именно там те често срещат половинките си.

Ефектът

Зависи от конкретния случай. В някои компании работата на служители, които имат интимна връзка, се подобрява, става по-енергична, по-динамична и изпълнена с положителни емоции. В други обаче ефектът може да е точно обратен – околните да не реагират добре, да започнат да говорят, да се получат напрежения от най-различен вид и т.н. Като цяло връзките на работното място са по-опасни за малки фирми, отколкото за големи, което е обяснимо – по-малко пространство, по-бързо разпространение на клюки, по-малка възможност служителят да смени офиса или конкретните си задължения.

Какво да се прави?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here