Картинен речник на женските бански

0
257

Когато писахме материала „Какво казва банският й за нея”, открихме колко различни видове женски бански има. И понеже сме любознателни, решихме да проучим въпроса.

Реклама

Забележка: от гледна точка на това да не заспиш от скука сме пропуснали класическите модели и сме преминали направо на най-интересните.

Монокини

Първите монокини са се е появили в началото на 60-те и са изглеждали така (снимката не е подходяща за разглеждане на работното място):

{morfeo 899}

Автор на идеята е Руди Гернрайх – авангарден дизайнер, известен с интересните си модели. Веднага след появата си монокините предизвикват огромен интерес и нееднозначни мнения. Онези, които ги харесват, виждат в показването на женските гърди не просто показване на женските гърди, а и бунт срещу обществените ограничения.

В България „монокини“ наричаме долница на бански без горнище. На английски обаче думата малко по малко започнва да се употребява повече за бански, състоящи се само от едно парче плат, което покрива и гърдите (на снимката долу). Но това вече са някакви извращения с идеята на Руди.

Монокини

Затова пък дизайнерът отвръща на удара с нов модел.

На Руди Гернрайх му трябват около 20 години, за да се реши да представи логичното продължение на монокините – пубикините.

Пубикини…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here