Емили Блънт

0
676

Emily BluntПреди да се появи в „Дяволът носи Прада”, Емили Блънт не беше особено известна. Оттогава обаче, където й да я гледаме, не можем да не забележим: тя определено не прилича на традиционните английски представи за красота. Иначе казано, тя е секси.

Реклама

Друго, което не можем да не забележим, е, че адски много й пасва да играе онзи тип лоши момичета, за които мечтае всеки мъж. Когато я питат защо често я избират за ролята на лошата, Емили казва, че е заради потайния й поглед.

Емили Блънт е родена в Лондон на 23 февруари 1983 г. От 8-годишна възраст заеква и това й е голям проблем. Майка й я води на различни видове терапия, но нищо не помага. Едва на 12 години проблемът е решен от един неин учител. Той се сеща да я накара да играе героиня от детска пиеса, но не със своя глас, а с преправен. Това премахва заекването й, а актьорската игра става нейното бъдеще.

Емили започва да играе в различни продукции в английски телевизии, както и в театрални постановки. През 2004 г. тя участва в „Моето любовно лято” – любовна история между две 16-годишни момичета. За тази роля Емили получава награда за най-обещаващ млад талант. Следват филми като „Irresistible” (2006) със Сюзан Сарандън, „The Devil Wears Prada” (2006) с Ан Хатауей и Мерил Стрийп, „Wind Chill” (2007), „The Great Buck Howard” (2008) с Джон Малкович. След „Дяволът носи Прада” Мерил Стрийп нарича Емили „най-добрата млада актриса, с която съм работила от известно време, а може би и изобщо”.

Талантите на Емили са многобройни – от актьорска игра, пеене и свирене на чело до езда. Всичко това, заедно с многото номинации и награди, които е получила до момента, ни кара да смятаме, че тепърва ще гледаме Емили Блънт в още филми. Нямаме търпение.

{morfeo 145}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here