Чарлийз Терон

0
1313

Charlize Theron

Реклама

Сексапилните актриси са много. Голяма част от тях са започнали като манекенки и танцьорки и са продължили с роли на красавици. Чарлийз Терон също е една от тях, но и нещо повече. През 2003 г. тя забравя за сексапила, за да се превъплъти в ролята на непривлекателна серийна убийца, за която печели Оскар. Филмът е „Чудовище” (Monster). Чарлийз е и една от малкото жени в голямата филмова индустрия, които имат постижения и от другата страна на камерата.

Чарлийз Терон е родена през 1975 г. в Южна Африка, в градчето Бенони близо до Йоханесбург. Майка й е германка, а баща й – французин. И двамата са израснали в ЮАР и първият им език е африкаанс, подобен на холандския. Когато Чарлийз е на 15 години, баща й напада майка й, която го застрелва. Той умира, но майката не е съдена, защото се предполага, че действията й са били в самозащита.

Чарлийз се занимава с танци и работи като модел от 14-годишна възраст, но в ЮАР няма много възможности. Когато успява да спечели местно състезание за модели и да замине за Милано, животът й се променя. Заради контузия в коляното й се налага да се откаже от танците, но на 19 години заминава за Лос Анджелис, където филмовата индустрия я открива в лицето на бъдещия й мениджър.

"Адвокат на дявола"Той става свидетел как Чарлийз се разкрещява на една банкова чиновничка, която не иска да осребри един чек. Мениджърът е на опашката, вижда крещящата Чарлийз и я заговаря. Казва й, че ако научи добре английски, може да играе във филми. След като научава езика, гледайки сапунени опери, Чарлийз вече е готова за първите си роли. Те са малки и без реплики, но това е само началото.

През 1997 г. всички я забелязват в „Адвокат на дявола” (The Devil’s Advocate, горе). Следват филми като „Mighty Joe Young” (1998), „The Cider House Rules” (1999) и „The Italian Job” (2003). През 2000 г. тя отхвърля главната роля в „Пърл Харбър”, за да играе в „Сладък ноември” с Киану Рийвс. През 2008 г. пък се появява във филм за супергерои – „Ханкок“, – в който партнира на Уил Смит.

Когато се появява в „Чудовище”…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here