Представяме ви Клеър Дейнс

0
236


Съвременната
Жулиета от филма на Баз Лурман скоро ще се появи в пиеса на Бродуей. Клеър ще играе Илайза Дулитъл в „Пигмалион” на Бърнард Шоу.

Реклама

{gallery}/strasti/women/clare/clare1{/gallery}Тя е на 28 и от последното й появяване в пиеса са минали 20 години. Като малка играе в училищна пиеса и изпълнението й се оказва толкова лошо, че и до момента и призлява, като си го спомни. За наша радост обаче това не я отказва от желанието да бъде актриса и даже да се появи отново на сцена.

В „Пигмалион” Клеър Дейнс играе главната героиня – простовата цветарка, която е превърната от професор по фонетика в изискана дама с правилен говор и безупречни маниери. Ролята е трудна и Клеър е наясно с това, че тежестта на представлението ще падне най-вече върху нея – на рекламния плакат е само тя (и една пеперуда).

Преди да стигне до успехите в кариерата си Клеър е била студентка в Йейл, но в крайна сметка решава, че киното е по-важно и напуска. Освен от „Ромео и Жулиета”, я помним от „Обратен завой” и „Часовете”.

{gallery}/strasti/women/clare/clare{/gallery}

През 1998, след снимките на друг свой филм, „Дворец на илюзиите”, тя прави скандално изказване за град Манила – столицата на Филипините, където е снимала филма. Пред Vogue тя казва, че Манила е „противен и странен град”; а в Premiere добавя, че там мирише на хлебарки, навсякъде има плъхове, няма канализация, а хората нямат нито ръце, нито крака, нито очи. Заради това филмите й са забранени във Филипините, а самата Клеър е обявена за персона нон грата в страната. Скоро след това Клеър се извинява, но едва ли някога ще се върне в Манила.

Сега, по време на репетициите на „Пигмалион”, тя изскача с други твърдения, вече оригинални, а не дипломатически опасни. А именно – че да играе в пиеса е все едно да е бременна – щом приятелите й са разбрали, всички са започнали да дават съвети, мнения, тайни рецепти за успех и да разказват истории за сценични провали.

Самата Клеър не е имала много провали в живота си. Не е имала и много близки срещи с жълтата преса. Рядко се появява в таблоидите и дори й се случва да минава през родния Манхатън, без някой да я разпознае.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here