Защо жените обичат цветя

0
518

ДвойкаМутра седи с приятелката си на бара и тя кокетно му намеква:
-Скъпи, знаеш ли колко много обичам цветя?
Мутрата изважда пистолет и я застрелва между очите.
– Ето, утре ще получиш много цветя!

Реклама

Замислял ли си се за странното влечение на жените към букетите? За възторга, с който се възприемат цветята и за сиянието, което предизвикват по лицето на жените? Всяка жена би завидяла на друга, ако я срещне с огромен букет цветя или просто с един гербер или роза. И веднага би попитала: „Какъв е този мъж, с когото се срещаш? Все по-малко мъже подаряват цветя!” И наистина, като изключим 14 февруари и 8 март, когато цветя се подаряват по традиция и донякъде по задължение, все по-малко са случаите, в които вие, драги господа, се сещате да ни изненадате с цвете.

А знаеш ли, че един огромен букет с рози или лалета може да свърши повече работа от какъвто и да е друг подарък? Освен красота, цветята носят и символика. А колкото и да ти се струва непрактично, повечето жени обръщат внимание точно на символиката в отношенията. Вече сме описали подробно какво точно означават най-популярните цветя, затова сега няма да се спирам на това.

ОрхидеяВажното е, че колкото и глупаво и прозаично да ти се струва да си даваш парите за една роза, ако се появиш с цвете пред вратата на приятелката си, без тя да има някакъв празник, ще я зарадваш повече, отколкото би могъл да си представиш, ако не си пробвал. Вниманието е ключът към сърцето на дамите, а цветето е един от най-красивите и затрогващи женските сърца жестове.

Ако обаче не си падаш по традиционните червени рози, можеш да изненадаш твоята половинка с друго цвете – това дори е по-оригинално. Например очарователните цимбидиуми или дендробиуми! Не сбърчвай вежди, това са все разновидности на познатата ти орхидея. Те са изключително красиви, а при умерена стайна температура са и трайни.

Накрая, ако наистина избирането, купуването и подаряването на цветя за теб е абсолютно непосилно и омразно, не се насилвай – сигурна съм, че си имаш свои начини да изненадваш приятно жената до теб, а и нищо насила не е хубаво. И в никакъв случай не й подарявай кактус вместо букет, освен ако тя изрично не ти е казала, че това е любимото й цвете!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here