Любов и секс: какво мисли една жена на 98

0
3263

Ню Йорк през 30-те години на 20 век
Ню Йорк през 30-те години на 20 век

Реклама

Значи трябва да правим браковете си да приличат повече на извънбрачни връзки – това ли е твоят съвет?

Да. Тогава става вълнуващо!

Какви бяха отношенията му с жена му?

Никога не се е разбирал с нея. Не трябва да казвам никога – какво знам аз? Нейното семейство имаше пари, бяха в риболовния бизнес. Той нямаше богато семейство и мисля, че заради това се беше оженил за нея. Но постоянно имаше извънбрачни връзки.

Жена му знаеше ли?

Ще ти разкажа една история. Те двамата имаха лятна вила горе в Мейн. Един ден бяха тръгнали натам и минаха покрай моята работа – аз работех във фабрика за обувки по онова време. И тя дойде при мен и каза: “Би ли дошла с нас, моля те?”, аз казах: “По дяволите, не! За какво да идвам?” и тя каза: “Защото той е нещастен без теб.” Никога няма да забравя тази случка.

Отиде ли?

Да, отидох.

Значи тя е знаела през цялото време?

Знаеше. Но не можеше да направи нищо по въпроса. Тя беше мила дама, но не беше красива. И не беше интересна. Но двамата останаха женени до неговата смърт. Сигурна съм, че той е имал много жени в живота си, освен мен.

А твоят брат и жена му знаеха ли?

Да. Защото тя наскоро ми каза: “Знаех за връзката между теб и баща ми. Той беше луд по теб.”

Надяваше ли се, че той ще остави жена си заради теб?

О, когато нещо ми принадлежи, аз го искам. Но аз знаех, че никога не мога да се омъжа за него, защото това щеше да засегне цялото ми семейство. Което никак нямаше да е хубаво. Моят баща често ме питаше: “Щастлива ли си?” и аз отговарях: “Да.” И той казваше: “Добре, продължавай така – това е по-добре, отколкото да си нещастна.“

Какво друго ти казваше баща ти за любовта?

Виж, моят баща също ходеше по други жени. Всички мъже от онова поколение, които бяха дошли в тази страна и бяха направили малко пари, всички те ходеха по жени.

А жените?

По онова време не. Не толкова. Сега е различно. Сега всеки ходи [смее се].

Мислиш ли, че това е проблем?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here