Какво мисли тя за това, че живееш с вашите

0
407

Семейството

Реклама

Във всяка връзка, която започне да става сериозна, се намесва жилищният въпрос. Дори и да не живеете заедно, в един момент започвате да оставате поне за по една нощ в дома на другия, да прекарвате уикендите под един покрив и да правите общи партита с приятели. Може ли всичко това да стане проблем, ако ти живееш с вашите?

Най-краткият, мъгляв и общ отговор би бил: „Зависи“.

Зависи от възрастта на мъжа, от причините, поради които той няма намерение да се изнася от къщи, от това доколко има самостоятелност в рамките на общия семеен дом и т.н.

Какво би могло да притеснява приятелката ти? Ето няколко неща, които вероятно й минават през главата в описаната ситуация.

– Дали той е достатъчно самостоятелен?

Жените като цяло търсят пораснали и самостоятелни мъже. Затова мъж, който живее с родителите си, може да ни изглежда зависим и незрял, особено ако вече е далеч от тийнейджърските си години.

Какво да направиш?

За да разсееш това нейно съмнение, покажи й, че това, че живееш с вашите, не те прави зависим. Представи я на родителите си, но вземи мерки срещите между тях и приятелката ти да не са повече от необходимото. Ако например майка ти изпитва желание да влиза рано сутрин в стаята ти, докато вие с гаджето ти спите, за да ви донесе кафе и да ви събере мръсните дрехи за пералнята, деликатно й намекни, че това не е нужно.

Понякога самостоятелността и живеенето с или без родителите не са задължително свързани. Покажи на приятелката си, че въпреки че живееш с вашите, не е нужно и тя да живее с тях, когато е у вас.

– Дали е способен да поема отговорност?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here