Иска ли тя да ревнуваш?

0
13284

Двойка
снимка: kelvinkcm, Flick

Реклама

Повечето жени казват, че малко ревност е полезна за връзката. Само че като казват „ревност”, те нямат предвид наистина ревност.

Ревността всъщност е неприятно нещо, независимо дали става дума за дълга връзка или за началото на запознанството ви. Ревнивият мъж изглежда несигурен и слаб в очите на жената, а това не са качества, които искаш тя да вижда в теб.

Какво тогава искат жените?

Искаме една доста по-мека форма на ревност, която дори не би могла да се нарече истинска ревност. Искаме не гневната, ирационална версия, а онази, в която ти просто показваш, че ти пука и че си напълно наясно колко секси мацка имаш до себе си. Можем да я наречем „симпатична ревност”.

Какво имам предвид

Представи си, че приятелката ти се приготвя да излиза по женски. Облича се, гримира се, тананика си весело.

Неприятната, истинска ревност би накарала мъжа в тази ситуация да каже нещо от сорта „Какво е това деколте? Я се преоблечи. Няма да излизаш така без мен. За кого се контиш такава?” Неприятният ревнивец ще се опита да я накара да се облече като монахиня или поне ще й развали настроението.

Затова пък една шеговита забележка от сорта на „Много си хубава, чак не искам да те пускам навън” показва точно онази симпатична ревност, която не е точно ревност и която жените искат. Това отношение й показва, че я харесваш, че оценяваш колко е хубава, че си достатъчно сигурен в нея, за да не ревнуваш, и че си над избухливата гневна ревност.

Още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here