Жените и пазаруването

0
348

Пазаруване!

Реклама

Защо жените не могат да устоят на едно парче плат?

Ако можехме да си отговорим на този въпрос, щяхме да си спестим голяма част от въпросите в края на месеца, които общо взето се свеждат до един: „Къде ми отидоха парите?”

Феноменът „пристрастяване към купуването на дрехи” е запазена женска марка. Ти си купуваш дрехи, когато установиш, че ти трябват. Ние го правим, когато установим, че го искаме. Ти си избираш един ден, в който ще пазаруваш, и тръгваш с ясна идея от какво имаш нужда. Ние просто хлътваме в някой магазин на връщане от работа, харесваме си някоя блузка, решаваме, че не можем без нея и… престъплението е налице.

Защо не можем да устоим? Ами, колкото и банално да ти звучи, донякъде и заради вас. В момента, в който една жена види някоя хубава рокля например, тя си представя как я облича заради определен мъж, който ще я свали от нея в определен момент с определена цел. Иначе казано, колкото е вярно, че жената трябва да полага грижи за себе си ЗАРАДИ себе си, толкова е вярно и че в крайна сметка нещата са малко по-различни. Искаме да бъдем харесвани и затова всяка дреха, която ни направи впечатление, изглежда като една стъпка към възхищението в мъжкия поглед.

В магазина

Това е особено вярно, когато една жена си хареса даден мъж. В такъв момент тя несъзнателно му дава сигнали, че е привлечена от него, включително и чрез облеклото си. Това е и един от най-благоприятните моменти за производителите на текстил – въпросната дама тръгва по магазините като отвързана.

Друг момент, който е любим на продавачките в магазините за дрехи, е раздялата. При всяко разочарование в живота ни, най-вече при раздяла с мъж, имаме нужда да направим нещо за себе си, да се реваншираме на пониженото си самочувствие. Това са моментите, в които правим някое от следните неща…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here