Да заживеем заедно!

0
402

Легло за... двама?

Реклама

Искаме човек до себе си, когото да обичаме и за когото да се грижим. И то точно определен човек – теб. Не знаем дали ще се справим и дали сме готови, но искаме да опитаме, да видим грешките и да ги поправим. Имаме нужда да виждаме, че връзката ни е нещо, еднакво хубаво и за двама ни.

Затова изскачаме с предложението да живеем заедно, което ти причинява безсъние (или поне ние така си го представяме, ти може и да не го изживяваш толкова тежко.) Какво очакваме от теб?

Преди всичко отговор, различен от „Ще си помисля…” – действие, което в този случай продължава неопределен период от време. Да бавиш директния отговор с надеждата, че ще забравим какво сме те питали не е много добра стратегия. Повярвай, няма да забравим.

Нещо повече, предпочитаме отговорът да е „Да”… ако обаче наистина го искаш. За съжаление обаче никой, освен ти самият, не може да каже дали си готов за такава промяна. Но пък мога да ти дам някои насоки:

Часовник

Ако искаш да живееш с приятелката си, но имаш някакви притеснения, помисли дали те са реални, дали не са само плод на въображението ти. Имаш ли основания да смяташ, че няма да можеш да се виждаш с приятели, че тя ще ограничи свободата ти, че ще се превърнеш в рано оженен мъж? Тя дава ли ти причини да се страхуваш от чехъла й или от който и да било друг неин аксесоар или всичко е в главата ти?

Само ти можеш да си отговориш на това. Ето малко ориентири: От какво се страхуваме – част първа.

Накрая, трябва да знаеш, че всяка връзка върви по определен сценарий, който понякога няма нищо общо със сценария на други такива връзки. Иначе казано, във всяка връзка идват някои определени моменти и нейният въпрос „Искаш ли да живеем заедно?” е такъв етап. Въпросът е дали моментът е дошъл и за двама ви – нещо, което ти трябва да решиш. И не се страхувай, ако решението включва стягане на багаж – в това няма нито нещо страшно, нито нещо окончателно. Не се страхувай и ако смяташ да останеш необезпокояван във вече споменатата бърлога – ако това е, което искаш, тогава бъди щастлив в този земен рай!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here