Защо жените се по-шумни по време на секс

0
513

СексНе, не става дума за порнофилмите, където “Oh, yeah, baby, yeaHHH!!!” на мен лично ми звучи като антисекс. Може би просто не разбирам тази стилистика, която така или иначе е направена за мъже.

Реклама

Дали ние, жените, сме биологично програмирани да стенем по време на секс? Може и така да е, ако се съди по едно изследване на немски учени върху група макаци. Да, някои може да възразят, че ние не сме животни, но… Хайде де, все пак говорим за секс! Та, от това изследване станало ясно, че когато женските били по-шумни по време на секс, мъжките еякулирали през 59% от времето, през което правели секс. Когато женските мълчали, процентите ставали по-малко от 2. Освен това учените забелязали, че женските били по-шумни, когато били най-разгонени и вероятността да заченат – най-голяма. Пропорционално с плодовитостта и крясъците на женските нараствала и интензивността на тласъците на мъжките.

Явно, както всичко останало в сексуалния ни живот, и звуците по време на секс имат една единствена, чисто практическа задача: повече сперматозоиди, по-голяма вероятност от зачеване и продължаване на рода. Прозаично, но това ни е природата все пак.

Като се добавят и филмите – не само тези за възрастни, – ще видим, че освен всичко друго, женските стонове се смятат и за общоприети. Едва ли може да се намери филм, в който жената стига до оргазъм тихо и безмълвно (освен ако не е толкова благовъзпитана, че оргазмът й да звучи като учтиво покашляне). Иначе казано, етикетът вече изисква да сме шумни.

Има и още една основателна причина…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here