Визуалната стимулация и жените

0
510

БикиниНе е новина, че механизите на възбудата при мъжете и жените са различни. Докато при вас гледката на една красива разголена жена е предостатъчна, за да започнат да ви се въртят разни мисли в главата (и не само там), то при нас нещата са малко по-сложни (възбудата ни тръгва от мозъка, бла-бла.)

Реклама

Всичко това е и научно доказано – при показване на еднакви сексуални сцени центърът на емоциите в мозъка е много по-активен при мъжете, отколкото при жените. Според учените е възможно значението на визуалната стимулация за мъжете да е толкова голямо заради еволюцията – с течение на времето за мъжките екземпляри е ставало все по-важно да могат бързо да разпознават по-отзивчивите женски по външния им вид и да действат по съответния ред.

Като се заровихме из науката обаче, намерихме още по-интересни неща за визуалната сексуална стимулация и жените. Докато един хетеросексуален мъж може да се възбуди, докато гледа секс сцена, само ако в нея има жена (или жени), при жените не е точно така. За нас може да е възбуждащ както сексът между мъж и жена, така и между две жени, а и между двама мъже. Според едно изследване някои жени се възбуждат и гледайки как маймуни правят секс, вероятно заради липсата на задръжки в животинското царство, която действа освобождаващо.

ДвойкаПричината за тази визуална възбудимост на едни същества, за които уж всичко започва в мозъка, е… пак в мозъка. А именно – всички тези сексуални дейности за жените се свързват с ИДЕЯТА за секс. Която отново е в мозъка. Затова най-различен вид сексуални гледки биха могли да ни подействат – не заради картинката, а заради усещането и мисълта за секс.

На практика – кои гледки ни възбуждат

Както стана ясно, и за нас има такова нещо като визуална стимулация. Разбира се, конкретните примери могат да са много различни за различните жени (тук сигурно си мислиш какви са тези капризи, при условие, че за вас е къде-къде по-лесно – на едно красиво женско деколте има сигурно 100% мъжки отговор; прав си, капризни сме.) От този кратък и непредставителен списък изключвам еротични и порно сцени, защото те са ясни. Тук идеята е как ти можеш да я накараш да си мисли за секс, само докато те гледа.

1. Добре облеченият мъж…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here