Бисексуалността и жените

0
429

Имат ли хетеросексуалните жени бисексуални наклонности?

Реклама

Бисексуалността и жените

Какво точно означава да си бисексуален е въпрос, на който няма еднозначен отговор. Има мнения, че няма такова нещо като бисексуалност – или си хетеросексуален, или си хомосексуален. Други смятат обратното – че всеки има повече или по-малко осъзнато влечение към собствения си пол. Според Зигмунд Фройд в ранните етапи на развитието си всеки човек е бисексуален, като някои с течение на времето изтласкват влечението към собствения си пол в подсъзнанието си, докато други – не.

Въпреки че бисексуалността е доста неизследвана – за разлика например от хомосексуалността, – проучванията, които все пак са правени, както и общото мнение свързват по-скоро жените с понятието бисексуалност.

Отношенията на жените помежду им са доста по-свободни на ниво допир, отколкото мъжките. За жените е нормално да си разменят дрехи, да си помагат при избора на облекло, да се преобличат заедно, да си оправят взаимно презрамките на сутиените. Подобен тип отношения са може би част от причините бисексуалността да се свързва повече с жените.

Друга вероятна причина е механизмът на женската възбуда. Много изследвания са показали, че той е различен от този на мъжката.

Проучване на Northwestern University от 2003 г. например показва, че мъжете имат доста по-ясен и непроменлив механизъм на възбуда. Хетеросексуалните мъже се възбуждат от еротика с жени, а хомосексуалните – от еротика с мъже.

При жените обаче границата е доста по-размита…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here