5 мита за женския оргазъм

0
405

Жените за заблудите относно женския оргазъм

Реклама

За наше щастие отминаха времената, когато сексът имаше две основни цели – създаване на поколение и удоволствие на мъжа (който задължително е отгоре). Днес все повече се пише и чете за женския оргазъм и той интересува както жените, така и мъжете и повечето двойки се стараят да изучат именно женското удоволствие, за да направят сексуалния си живот по-интензивен.

Плаж

Има обаче един набор от знания и умения, след които няма кой знае какво. Иначе казано, в един момент вече знаеш достатъчно много за женския оргазъм и започваш да даваш ухо на митовете за него, след което се чудиш защо тези слухове не важат за приятелката ти и да не би тя да е нещо повредена.

ОргазъмЗатова сега ще споменем някои от най-устойчивите митове за женския оргазъм – облекчението, че това са само митове, е изцяло за теб.

1. Всички жени искат оргазъм чрез стимулиране на G.

В това изречение има поне една грешна дума – „всички”. Да, много жени искат точно това, но „всички” просто не е вярно. За не малко жени стимулирането на G-точката, дори да е направено по най-правилния възможен начин, е чисто и просто неприятно. (Тази стимулация създава у жената усещането, че й се ходи до тоалетната; понякога моментът може и да е болезнен.) За някои жени стимулирането на G-точката може да се превърне в антиеротично изживяване, което ще избие от главата им всякакви мисли за секс тази вечер.

С две думи: Да, много жени обичат да стимулират G-точката им. И много жени изобщо не обичат тази стимулация.

Оргазъм2. Жените се нуждаят от опитен партньор, за да достигнат до оргазъм.

Да, това е мит, но пък не значи, че не трябва да се гордееш с уменията си в леглото, просто имай предвид, че основната заслуга за женския оргазъм принадлежи на жената.

Женският оргазъм е съвсем възможен, дори ако жената е с неопитен партньор в леглото. Обратното също е валидно – ако жената не може да свърши, вината не е само в неумението на партньора й, а и в самата нея. Много жени, също както и мъжете, страдат от сценична треска в леглото и това може да е психологически проблем, който да й пречи да достигне до оргазъм. Ако това е проблемът, дори и най-опитният любовник няма да може да помогне.

3. Жените се чувстват най-добре…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here