Защо жените си падат по мъже в униформа?

0
378

Може да е било само веднъж, но повечето жени в някакъв момент са имали такава фантазия. Дали ще е пожарникар, полицай или доктор, факт е, че мъжът в униформа привлича вниманието и тъмните помисли. Защо това е така и какво им има на дънките?

Реклама

Нищо им няма, разбира се. В случая говорим за фантазии, които дори не всички имаме, така че няма нужда утре рано да тръгнеш да кандидатстваш за пилот. Освен това не става дума за желание за трайна връзка с някого, само защото имал униформа, а просто за възможно моментно привличане.

И така, защо един нормално изглеждащ, даже не първи красавец, мъж в униформа почти винаги може да разчита на премрежени женски погледи по улицата?

Униформата е отличителен знак, нещо, което поставя човека над останалите, поне символно. Тя ни кара да забележим този, който я носи. А още от нашите еволюционни предци е известно, че начинът, по който животните се привличат, първоначално е именно окраската им, това, по което те се различават от всички останали.

Джордж КлуниТова с униформите не важи само за жените. Сред най-разпространената мъжка фантазия е непослушната медицинска сестра, която е на нощна смяна, докато ти лежиш в отделението, болен от нещо, което никак не ти пречи на движенията в кръста.

Следователно, униформата е привлекателна и за двата пола. Тя може да превърне средностатистически човек в нещо по-друго, защото го приобщава към някаква група. А тази група е силна – армия, флот, полиция, пожарна. Може и да не е силна в този смисъл, а да има някакво друго умение – да не забравяме чичко доктор. С една дума, за жените мъжът в униформа (разбира се, ако не е на преклонна възраст и с шкембенце) поне на пръв поглед изглежда по-способен, по-силен и по-властен от останалите. А всяка жена в някаква степен иска авторитет в мъжа. Силата винаги е била секси.

Освен това униформата внушава чувство за сигурност и доверие. А е известно, че усещането за сигурност е ключов момент в женската възбуда – изследванията са доказали, че по време на оргазъм в женския мозък центровете за тревога са напълно изключени. Към това можем да добавим и усещането за дисциплина и ред, което може да се свърже с усещане за подчиняване на мъжката сила. А въпреки твърденията на някои феминистки и въпреки че понякога всяка жена обича да взима нещата в свои ръце, винаги го има желанието да се оставиш в ръцете на мъжа и да се насладиш на това, че той е по-силен от теб. Природа.

Освен дисциплината…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here