Яденето по ресторанти е част от живота ни. Не рядко сме твърде изморени, за да тръгнем да готвим в 8 вечерта, когато току-що сме се прибрали след тежък работен ден, и решаваме да отскочим до близкото заведение.
Освен всички удобства обаче, яденето по заведения има един съществен недостатък – навън и особено в компания често се увличаме и ядем повече и по-нездравословни неща, отколкото трябва. Това важи не само за заведенията, но и за готовата храна, която взимаме за вкъщи – подтикнати от глада в края на деня, често се нахвърляме на витрината като невидели.
Да не забравяме различните добавки, които си позволяваме в ресторант или пицария: сос, десерт, няколко бири. Всичко това, съчетано с големите порции и това, че вече е 10 часа вечерта, не е най-добрият приятел на коремната ни преса.
Какво тогава? Да не ядем изобщо навън? Това не е необходимо – с малко повече внимание храненето по ресторанти може да бъде дори здравословно.
Мястото
Не ходи на места, където всичко в менюто е пържено в няколко ката мазнина. Избирай си заведенията според това каква е кухнята им и дали предлагат достатъчно добър избор от здравословно приготвена храна.
Преди да отидеш…